Skip to main content

Herbestraten buitenterrein

In de afgelopen meivakantie is het buitenterrein herbestraat zodat het weer een mooi aanblik geeft. (Met dank aan de Fa. Blom Grondwerken, Zwanenburg)

20240429 11155420240429 104111

 

20240429 10412620240510 120822

 

 

05-24

Oost ter Hout Verkeersmarkt

Oost ter Hout Verkeersmarkt

Het was een regenachtige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Op dinsdag 16 april reden onze leerlingen van leerjaar 3 in hele echte auto’s rondjes over het schoolterrein in het kader van de eerste Oost ter Hout Verkeersmarkt, georganiseerd in samenwerking met Go Safe. Ook binnen in de school was er van alles te doen. Zo leerden onze leerlingen in de kantelsimulator wat te doen als ze in een auto op de kop zouden belanden, mochten ze ervaren hoe het voor een blind of slechtziend persoon is om door het verkeer te wandelen, mochten ze in VR plaatsnemen achter het stuur van een vrachtwagen en werd er stilgestaan bij de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer. Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag op Praktijkschool Oost ter Hout die zeker voor herhaling vatbaar is.

Auto van Go Safe edited

Mohammed loopt het blindenparcours editedYassine in de kantelsimulator edited

20240416 111909 edited04-24

Henna middag

Op dinsdag 16 april was het een creatieve dag bij Zorg & Welzijn! De leerlingen hebben samen henna aangebracht. Het begon allemaal vorige week tijdens onze les over handverzorging, waarbij de meiden enthousiast waren en nieuwsgierig naar Henna. Toen ze vroegen of ze deze week henna mochten doen, waren we meteen enthousiast!
Hierbij het resultaat:henna

Nieuwe leerlingen schooljaar 2024-2025

Nieuwe leerlingen schooljaar 2025-2026

Indien u de naam van uw kind/pupil hier niet terug leest, dan kan dit de volgende oorzaken hebben:

U heeft geen toestemming gegeven om de naam van uw kind/pupil op de website te plaatsen.
Het zorgteam doet nog onderzoek of de Oost ter Hout aan de ondersteuningsbehoeften van uw kind/pupil kan voldoen.
Na de meivakantie ontvangt uw kind/pupil een uitnodiging om kennis te komen maken met de mentor en klasgenoten van volgend schooljaar.

Numolympics kampioenen!!

 In de week van 5 februari werden de Numolympics gehouden. Een reken- en wiskundewedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen. Oost ter Hout deed met 13 leerlingen uit klas 1, 2 en 3 mee aan deze wedstrijd. In de digitale omgeving van Numo werden taken klaargezet, die de leerlingen tijdens de rekenlessen moesten afronden. De leerlingen van Oost ter Hout hadden de meeste opdrachten goed en hadden die ook nog eens het snelst afgerond. Ook hun doorzettingsvermogen werd beloond, want je mocht je opdrachten ook verbeteren. Daar werd dan ook gebruik van gemaakt. 

De combinatie van inzicht, snelheid en doorzettingsvermogen leverden de eerste prijs op. Een fantastische prestatie. 5 maart werd de prijs door twee vertegenwoordigers van NUMO uitgereikt; een mooi certificaat voor in het portfolio, een keer film kijken in de klas en een gigantische gouden wisselbeker. Uiteraard gaan we volgend jaar onze prijs verdedigen!

02-24

Numolympivs Wintereditie Uitslag

OostTerHout Numolympics 01 OostTerHout Numolympics 02

Sollicitatie 3e klas leerlingen

De 3e klassen krijgen in week 7 en 9 een sollicitatietraining. Na al een hoop theorie behandeld te hebben tijdens de lessen Nederlands, zijn zij nu actief bezig met filmdocent Joel Labadie. Ze leren zichzelf te presenteren en daarbij oefenen ze in de eerste week lichaamshouding en stemgebruik. Ze krijgen hun eigen filmpje later terug te zien, zodat ze kunnen zien hoe ze over komen. Na de voorjaarsvakantie zullen de leerlingen verder oefen voor het echte sollicitatiegesprek.

Sollicitatietraining

VTB (vrijetijds besteding)

Bij de vrijetijds besteding (VTB) op de vrijdagmiddag zit een groepje van 9 enthousiaste leerlingen uit klas 1 en 2. De VTB die zij volgen is paracord. Dit is koord dat o.a. gebruikt wordt in parachutes. Het is ook fantastisch touw om mee te knopen en te vlechten. De groep maakte sleutelhangers en armbanden voor zichzelf en er werden zelfs cadeautjes gemaakt voor familieleden en vrienden. 

20230929 141918

09-23

Leerlingen van Oost ter Hout overhandigen een cheque aan het Wereld Natuur Fonds

Leerlingen van Oost ter Hout werken voor rekenen en Nederlands met het programma NUMO. Tijdens het werken verdienen zij NUMO’s, dit zijn digitale muntjes. Deze muntjes kunnen zij uitgeven aan achtergronden en extra’s in NUMO. Een tijd lang konden de leerlingen hun muntjes doneren aan goede doelen. Deze doelen waren: Stichting Jarige Job, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en KIKA.

Leerlingen uit klas 1C hebben het meest gedoneerd aan het WNF en werden uitgenodigd om samen met NUMO een cheque te overhandigen aan het WNF.
De klas heeft een rondleiding gekregen op het hoofdkantoor van het WNF en hebben de cheque van €1520 overhandigd. Het WNF was hier ontzettend blij mee.

Wij zijn trots op deze fantastische inzet van al onze leerlingen.

Zie ook onderstaande link:

Leerlingen van Oost ter Hout zetten zich in voor het Wereld Natuur Fonds (dunamare.nl)

NumoWWNF

Uitreiking Praktijkverklaring

Donderdagavond 13 juli was een trots moment voor alle docenten en leermeesters van onze leerbedrijven, maar vooral van de leerlingen van Oost ter Hout! Tijdens de stage samen met je leermeester en stagedocent leerdoelen afspreken, actie ondernemen, evalueren en soms bijsturen. Het was geen simpele opdracht. Maar hoe waardevol is het, dat wat onze leerlingen beheersen op mbo-niveau erkend wordt met een Praktijkverklaring. De 72 uitgereikte Praktijkverklaringen werden vol blijdschap in ontvangst genomen, in het bijzijn van hun familie. Zo waardevol! 

Hoe wij dit aanpakken? Voor elke leerling die succesvol stageloopt en voldoende scoort op de basale arbeidsvaardigheden van de competentiemeter, starten wij een Praktijkverklaringstraject. De stagedocenten van Oost ter Hout begeleiden dit proces. Er wordt in overleg met de leermeester besloten welke kwalificatiedossiers in het begeleidingsdocument worden opgenomen en het Praktijkverklaringstraject start. Het motiveert de meeste leerlingen, maar ook de leermeesters zijn blij met de handvaten die het begeleidingsdocument biedt. Een praktisch overzicht van wat een leerling moet leren, zoals dat hoort in het Praktijkonderwijs.

Sinds 2017 is Oost ter Hout actief op het gebied van de Praktijkverklaring er zijn inmiddels over al deze schooljaren 225 Praktijkverklaringen gehaald door de leerlingen van Oost ter Hout. Dit is uniek binnen het Praktijkonderwijs in Nederland volgens de adviseur Praktijkleren van het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Praktijkverklaring

07-23

Bezoek Cobra Museum

20230707 11250220230707 120949.pdf

Op vrijdag 7 juli j.l.  brachten de leerlingen van klas 4/5 Vormgeven & Verkoop een bezoek aan het Cobra Museum in Amstelveen. Hier maakten we kennis met Moderne Kunst. We kregen een hele leuke rondleiding langs de hoogtepunten in het museum en gingen ook nog even zelf aan de slag met schetsen.
We kunnen bijna niet wachten om een eigen 'Cobra Kunstwerk' te maken!

 07-07-23

Storm Poly

Storm "Poly" gaat ook op de Oost ter Hout niet onopgemerkt voorbij! 20230705 135113 kopie

Ook was het bij ons op school duidelijk zichtbaar dat de storm "Poly" zijn werk heeft gedaan. Een paar flinke takken zorgden voor schade aan een aantal  auto's. Prullenbakken lagen in het" Spaarne" en een hoop losse takken en bladeren over het hele terrein. Dat wordt een flinke klus van onze afdeling groen om alles weer opgeruimd te krijgen. Maar onze leerlingen staan hun mannetje samen met de docenten om deze klus te klaren.

20230705 135101 kopie 20230705 135132 kopie

20230705 135242 kopie20230705 135313 kopie

05-07-23