Skip to main content

Bedrijven

"Onze jongeren hebben de toekomst!"

Jumbo gevel 560x375

Die uitspraak is, zeker in deze tijd waarin de vergrijzing toeneemt, meer dan waar. Vakmensen worden schaars, want zelfs vakopleidingen sluiten niet meer aan bij de behoefte van het bedrijfsleven. 

De leerlingen van onze Praktijkschool Oost ter Hout werken liever met hun handen dan dat ze leren uit studieboeken. Zij volgen weliswaar geen vakopleiding, maar krijgen een breed aanbod aan praktijkvakken zoals metaalbewerking, houtbewerken, textiel, horeca of groenvoorziening. 

Om hun vaardigheden voor toekomstige arbeid te vergroten lopen de leerlingen stage bij zeer uiteenlopende bedrijven. Dat kan een stukadoor zijn of een kinderdagverblijf, maar ook een supermarkt of hovenier. Het komt regelmatig voor dat een leerling en een bedrijf het zo goed met elkaar kunnen vinden dat de leerling na het behalen van zijn diploma in dienst komt bij het bedrijf.

Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het bedrijf investeert in de toekomst, de leerling leert voor zijn toekomst. De enige investering vanuit het bedrijf is een beetje begeleiding, waardoor een leerling al snel inzetbaar is. 

Omdat de meeste van onze leerlingen geen vervolgopleiding meer zullen volgen zijn zij vrij jong als zij de school verlaten. Voor een 16- of 17-jarigen leerling kan een werkgever bij de belastingdienst premiekorting aanvragen, waardoor het zeer aantrekkelijk is deze jongeren in dienst te nemen. 

Ons stageteam is voortdurend op zoek naar uitdagende, leerzame en gezellige stageplaatsen voor jongens en meisjes van 15 tot 17 jaar. Als u ook vindt dat ‘de jeugd de toekomst heeft’ en meer wilt weten over de Praktijkschool Oost ter Hout en zijn leerlingen kunt u ons altijd bellen voor meer informatie of een afspraak. 

Sint Jacob

Oprechte aandacht voor mensen. Dat is al sinds 1437 de missie van Sint Jacob.sint jacob

Met 6 woonzorglocaties en een revalidatiekliniek in Haarlem en Heemstede bieden wij warme zorg voor ouderen. 
Wij doen er alles aan om te zorgen dat ouderen zich bij ons thuis voelen, of ze nu enkele weken bij ons verblijven of jarenlang bij ons wonen. Ruim 750 medewerkers en 300 vrijwilligers bieden hen dagelijks liefdevol een helpende hand. Onze cliënten ontvangen, indien nodig, zeven dagen per week 24 uur per dag zorg en ondersteuning omdat ze kwetsbaar zijn vanwege een ziekte, zoals Alzheimer of Parkinson, of beperkt vanwege (tijdelijke) invaliditeit.

Als stagiaire bij Sint Jacob help je mee om onze bewoners een fijne dag te bezorgen. Je helpt bijvoorbeeld met het verzorgen van het ontbijt en de lunch, je maakt een praatje of je doet een spelletje en je gaat af en toe lekker naar buiten met een groepje bewoners en een medewerker voor een wandelingetje.

 

Brownies & downieSBD

Brownies & downieS biedt mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om mee te werken in een horecabedrijf. Dit vanuit het idee dat samenwerken met verschillende mensen het beste in iemand naar boven haalt. De kwaliteit van Brownies &downieS is erg belangrijk. Jouw glimlach, plezier en inzet is onmisbaar bij de dienstverlening aan onze gasten. Bij ons tel je mee en stimuleren we je om de lat iedere dag weer een stukje hoger te leggen.

Stadsboerderij "De Schoterhoeve"

De Schoterhoeve is een goedbezochte kinderboerderij in Haarlem-Noord, gelegen in het Schoterbos. Er is een speeltuin aanwezig en op het terrein zijn verschillende dierrassen te vinden, van volièrevogels tot varkens. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij ons en educatie over dieren, natuur en milieu vinden wij ook belangrijk. De Schoterhoeve wordt vooral bezocht door (jonge) gezinnen, maar er komen ook schoolklassen of BSO-groepen op bezoek. kinderboerderij
Geen dag is hetzelfde op een (stads)boerderij, en dat maakt het werken hier zo leuk. Er zijn acht verschillende diergroepen waar wij elke dag ons best weer voor doen. Maar naast de dieren hebben we op een stadsboerderij natuurlijk ook te maken met het terrein(onderhoud) en de bezoekers.
Bezoekers meenemen in de wereld van de dieren is erg leuk om te doen! We vertellen hier graag waarom we dingen op een bepaalde manier doen voor de dieren en waarom er dieren op boerderijen gehouden worden in de wereld. Soms hebben we ook tips voor mensen met vergelijkbare huisdieren thuis.  
Met een aantal medewerkers, vrijwilligers en stagiairs houden we de boerderij zo netjes, schoon en leuk mogelijk. Zo hebben de dieren en de mensen het hopelijk fijn op ons terrein!
Stagelopen bij ons op de stadsboerderij kan van dinsdag tot en met zondag. Het is veel fysiek werk (veel lichamelijke inspanning: vegen, harken, poetsen etc.) en het werken met dieren betekent natuurlijk ook veel schoonmaakwerk. Maar de dieren zijn je daar heel dankbaar voor!