Skip to main content

Waterpomp

Leuke verassing!


Vrijdag 24 september jl. werd de school, maar met name de afdeling groen, verrast door een afvaardiging van Fa. van Gelder en een ambtenaar van de Gemeente Haarlem. De reden was dat in het afgelopen voorjaar/zomer een deel van de kademuur aan het Spaarne vervangen is. De kademuur was ernstig verzwakt in de bocht van de Oosterhoutlaan en een gedeelte op het terrein van de school. Helaas moesten er door de werkzaamheden 4 bomen gerooid worden waarvan er 1 op ons terrein bevond.


Na overleg tussen de Gemeente en de school is er besloten (de Gemeente heeft een herplantingsplicht) om alle bomen te herplanten op ons terrein. Hiervoor zijn in de zomer de nodige voorbereidingen getroffen, en voor het einde van dit jaar zullen er dus 4 nieuwe bomen ons terrein komen opfleuren.

waterpomp  gemeentevangelderUiteraard hebben deze bomen de nodige onderhoud nodig waaronder het bewateren. Met deze gedachte heeft men besloten om de school te voorzien, geheel belangenloos, van een waterpomp. Zo kunnen onze leerlingen van de afdeling groen in de toekomst de zorg dragen voor het mooi groeien van de bomen. Uiteraard waren wij hier erg blij mee en met een korte ceremonie werd de waterpomp en een mooie kruiwagen overhandigd aan de school. Wij danken de Fa. van Gelder en de Gemeente Haarlem voor deze fantastische geste!